Mięso Golonka wieprzowa tylna cięta, krojona na miejscu (z wagi) 0,6kg
Opis
Element uzyskany z rozbioru półtuszy wieprzowej. Element prosto odcięty od szynki na wysokości 1/3 kości goleni, licząc od stawu kolanowego, noga odcięta powyżej stawu skokowo-kolanowego. Główne mięśnie to zginacz i prostownik palców. Zawiera 2/3 kości piszczelowej i strzałkowej bez nasady dolnej. Golonka przecięta na 1/2.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wieprzowina
Rodzaj elementu Golonka
Klasa E
Skóra Ze skórą
Kości Z kośćmi
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Składniki Mięso wieprzowe
Kod CN 0203 12 11
Waga jednostkowa brutto 0,6 kg
Waga szacunkowa 0,5 - 0,7 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g