Mięso Filet z piersi kurczaka Zagrodowy (z wagi) 0,4kg
Opis
Filet to najdelikatniejsze mięso z kurczaka, które ze względu na łatwość przygotowania wyjątkowo upodobały sobie nowoczesne gospodynie domowe. Doskonale smakuje podawany jako główny składnik tradycyjnego obiadu, pożywnych sałatek oraz wielu orientalnych potraw, w których smak kurczaka urozmaicają przyprawy curry, chilli, czy sos sojowy. Niezależnie od sposobu przygotowania mięsa, jego kruchość dostarcza naszemu podniebieniu niezwykłych wrażeń smakowych.
Parametry produktu
Gatunek drobiu Kurczak
Rodzaj elementu Pierś
Klasa A
Skóra Bez skóry
Kości Trybowane/filet
Sposób konserwacji Chłodzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga szacunkowa 0,3 - 0,5 kg
Składniki Filet z kurczaka zagrodowego
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Temperatura przechowywania min - max -2 - 4 °C
Stopień rozdrobnienia W całości
Waga jednostkowa brutto 0,35 kg
Waga jednostkowa netto zmiennowagowy
Masa netto sztuki (po odcieku) 400 g
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 700 g