Mięso Boczek wieprzowy bez żeber i skóry kojony na miejscu (z wagi) 0,5kg





Opis
Element uzyskany z rozbioru półtuszy wieprzowej. Element odcięty wraz z dolnymi żebrami (od piątego do ostatniego) oraz z chrząstkami żebrowymi. Linie cięć przebiegają: od góry w połowie długości wszystkich żeber, od przodu po linii cięcia łopatki i pachwiny, od tyłu po linii odcięcia pasa tłuszczu łączącego boczek z pachwiną. Boczek bez żeber i kości mostka, bez skóry i tłuszczu do pierwszego przerostu mięśniowego.
Parametry produktu
Gatunek mięsa Wieprzowina
Rodzaj elementu Boczek
Klasa E
Skóra Bez skóry
Kości Trybowane/filet
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Temperatura przechowywania min - max 0 - 4 °C
Składniki Mięso wieprzowe
Kod CN 0203 19 15
Waga jednostkowa brutto 0,5 kg
Waga szacunkowa 0,4 - 0,6 kg
Produkt zmiennowagowy Tak
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g