Mascarpone Piątnica 500g
Opis
Mascarpone to kategoria miękkich i świeżych serów pochodząca z południa Europy. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem. Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło, dlatego stanowi dla niego ciekawą alternatywę. Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast - szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Gatunek sera Mascarpone
Smak Naturalny
Składniki Pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Zawartość tłuszczu Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 0,5 kg
Waga jednostkowa brutto 0,51 kg
Waga jednostkowa netto 0,5 kg
Temperatura przechowywania min - max 1 - 6 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Kod CN 04061050
Alergeny
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 394
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 40 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 28 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1626
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g