Mascarpone Piątnica 250g

Opis
To kategoria miękkich i świeżych serów pochodząca z południa Europy. Ser wyrabiany tradycyjną metodą ze śmietanki charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją i naturalnym, śmietankowym smakiem. Doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Wyprodukowany z pasteryzowanej śmietanki. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie i jednocześnie zawiera o połowę mniej tłuszczu niż masło, dlatego stanowi dla niego ciekawą alternatywę.
Mascarpone, najczęściej używane jest do przygotowania deserów oraz ciast - szczególnie, jako główny składnik włoskiego Tiramisu. W daniach na gorąco wzbogaci smak wielu sosów do makaronu, dań mięsnych, warzywnych czy pizzy. Wyprodukowany z mleka od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
Parametry produktu
Typ produktu Śmietankowy
Przeznaczenie Do spożycia
Składniki Śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości, kwas cytrynowy
Zawartość tłuszczu 40 g/100g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 250 g
Waga jednostkowa netto 250 g
Kod CN 0406 10 50
Waga jednostkowa brutto 0,25 kg
Temperatura przechowywania min - max 1 - 6 °C
Alergeny
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1626 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 394 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 40 g
Wielkość porcji 250 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 28 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,1 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g