Małże w białym winie Aakerman 350g

Opis
Małże marynowane są doskonałym pomysłem na aperitif
Parametry produktu
Składniki Mięczaki-małże, woda, białe wino(12%), ocet, cebula, cukier, sól, regulator kwasowości:kwas cytrynowy, aromaty.
Gatunek ryby Małże
Sposób przetworzenia Owoce morza
Stopień rozdrobnienia W całości
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Dania
Data minimalnej trwałości/termin przydatności do spożycia 135 dni (dzień)
Waga opakowania jednostkowego netto 350 g
Waga jednostkowa brutto 0,55 kg
Masa netto sztuki (po odcieku) 200 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Mussels – mytilus edulis
MSC - Marine Stewardship Council 1
Kod CN 1605 56 00
MSC - Data ważności certyfikatu 2021-06-10
Kategoria narzędzi połowowych Dragi ciągnione przez statek (ręczne)
Stopień obrania Bez skóry
Metoda produkcji Złowione w wodach śródlądowych
Obszar połowu (FAO) Fao 27
Alergeny
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 350 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 110 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 15 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,3 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 440 kJ/100g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g