Mąka szymanowska razowa typ 2000 razowa Polskie Młyny 0,8kg
Opis
Znakomita do przygotowania chleba, bułek, żurku.
Parametry produktu
Typ 2000
Rodzaj Razowa
Składniki Mąka żytnia
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 1102 90 70
Waga jednostkowa brutto 0,88 kg
Alergeny
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,01
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 301 kcal/100g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1260 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 376 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1575 kJ
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 10 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 2,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) <0,01
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji 93 g
Wielkość porcji 125 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 3,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 16 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 74 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13 g