Mąka pszenna typ 750 chlebowa Młyny Stoisław 1kg
Opis
Parametry
Typ | 750 |
---|---|
Rodzaj | Pszenna |
Zawartość netto | 1 kg |
Składniki | Mąka pszenna |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 1,01 kg |
Producent: | Przedsiębiorstwo Zbożowo - Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S. A.Ulica i numer: Stoisław 11Kod pocztowy i miasto: 76-031 Mścice PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 96 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Stosowanie - propozycje podania | stosować po obróbce termicznej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Wspaniały element składowy dań głównych jaki i domowego wypieku chleba. |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 342 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1450 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 12 g |
Zawartość soli | <0,01 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,8 g |
Cukry | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów | 68 g |
Witaminy
Cynk (%RWS) | 13,6 %RWS |
---|---|
Fosfor | 122 mg/100g |
Magnez | 31 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 8,3 %RWS |
Miedź | 0,15 mg/100g |
Miedź (%RWS) | 15 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 2,29 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 14,3 %RWS |
Potas | 165 mg/100g |
Potas (%RWS) | 8,3 %RWS |
Ryboflawina (witamina B2) | 0,081 mg/100g |
Ryboflawina (%RWS) | 5,8 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 6,2 %RWS |
Tiamina (witamina B1) | 0,324 mg/100g |
Wapń | 20 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 2,5 %RWS |
Witamina E | 0,74 mg/100g |
Cynk | 1,36 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 17,4 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,17 mg/100g |
Żelazo | 1,6 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 11,4 %RWS |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |