Mąka pszenna typ 500 Młyny Stoisław 25kg
Opis
Parametry
Typ | 500 |
---|---|
Rodzaj | Pszenna |
Zawartość netto | 25 kg |
Składniki | Mąka pszenna |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 25,15 kg |
Producent: | Przedsiębiorstwo Zbożowo - Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S. A.Ulica i numer: Stoisław 11Kod pocztowy i miasto: 76-031 Mścice PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 32 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Stosowanie - propozycje podania | Spożywać po obróbce termicznej, jako składnik dań gotowych. |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Jako elelment składowy dań głównych |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 343 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1457 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 10 g |
Zawartość soli | <0,01 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,2 g |
Cukry | 0,2 g |
Zawartość węglowodanów | 72 g |
Witaminy
Cynk (%RWS) | 5,6 %RWS |
---|---|
Fosfor | 67 mg/100g |
Magnez | 10 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 2,7 %RWS |
Miedź | 0,08 mg/100g |
Miedź (%RWS) | 8 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 0,93 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 5,8 %RWS |
Potas | 110 mg/100g |
Potas (%RWS) | 5,5 %RWS |
Ryboflawina (witamina B2) | 0,051 mg/100g |
Ryboflawina (%RWS) | 3,6 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 3,3 %RWS |
Tiamina (witamina B1) | 0,111 mg/100g |
Wapń | 18 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 2,3 %RWS |
Witamina E | 0,4 mg/100g |
Cynk | 0,56 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 9,6 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,02 mg/100g |
Żelazo | 1,1 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 7,9 %RWS |
Inne informacje
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
---|---|
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |