Mąka pszenna typ 1850 graham Młyny Stoisław 1kg
Opis
Parametry
Typ | 1850 |
---|---|
Rodzaj | Graham |
Zawartość netto | 1 kg |
Składniki | Mąka pszenna |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 5 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 1,01 kg |
Producent: | Przedsiębiorstwo Zbożowo - Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S. A.Ulica i numer: Stoisław 11Kod pocztowy i miasto: 76-031 Mścice PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 96 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Stosowanie - propozycje podania | Spożywac po obróbce termicznej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Wspaniały składnik domowego chleba. |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 327 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1380 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 12 g |
Zawartość soli | <0,01 |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,3 g |
Cukry | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów | 59 g |
Witaminy
Cynk (%RWS) | 30,5 %RWS |
---|---|
Fosfor | 295 mg/100g |
Magnez | 98 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 26,1 %RWS |
Miedź | 0,33 mg/100g |
Miedź (%RWS) | 33 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 6,54 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 40,9 %RWS |
Potas | 340 mg/100g |
Potas (%RWS) | 17 %RWS |
Ryboflawina (witamina B2) | 0,095 mg/100g |
Ryboflawina (%RWS) | 6,8 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 10,8 %RWS |
Tiamina (witamina B1) | 0,445 mg/100g |
Wapń | 34 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 4,3 %RWS |
Witamina E | 1,3 mg/100g |
Cynk | 3,05 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 42,1 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,31 mg/100g |
Żelazo | 3,5 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 25 %RWS |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |