Mak niebieski Bakalland 500g

Opis
Mak niebieski to baza świątecznych potraw i kluczowy element makowca, jak również składnik wartościowego oleju wykorzystywanego również w kosmetyce. Ten popularny surowiec cukierniczy to skarbnica magnezu, fosforu wspierających utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mak niebieski to także doskonałe źródło budulca kości – wapnia
Parametry produktu
Składniki Mak niebieski
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Czechy
Bardzo niska zawartość sodu/soli 1
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Niska zawartość cukrów 1
Temperatura przechowywania min - max 2 - 20 °C
Waga jednostkowa brutto 0,51 kg
Waga jednostkowa netto 500 g
Kod CN 1207 91 90
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Soja i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt rozmrożony Nie
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 43 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 524 kcal/100g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 8,6 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,02 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,1 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 433 kJ
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 4,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2164 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 105 kcal
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 4 g
Wielkość porcji 20 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,2 g
Witaminy i składniki mineralne
Kwas foliowy (witamina B9) 58 μg/100g
Wapń 1266 mg/100g
Kwas foliowy 29 %RWS
Fosfor 1022 mg/100g
Potas 963 mg/100g
Magnez 122 %RWS
Miedź 0,42 mg/100g
Potas 963 mg/100g
Magnez 122 %RWS
Mangan 3,71 mg/100g
Wapń 1266 mg/100g
Cynk 3,34 mg/100g
Żelazo 8,1 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6) 0,44 mg/100g
Witamina B6 31 %RWS
Fosfor 1022 mg/100g
Witamina E 1,8 mg/100g
Żelazo 8,1 mg/100g
Witamina E 1,8 mg/100g
Mangan 3,71 mg/100g
Cynk 3,34 mg/100g
Miedź 0,42 mg/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie