Łosoś atlantycki Suempol 100g
Opis
Łosoś atlantycki wędzony na zimno plastrowany
Parametry produktu
Składniki Łosoś, sól
Gatunek ryby Łosoś norweski
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Okres przydatności do spożycia 24 dni (dzień)
Sposób wędzenia na zimno
Waga jednostkowa netto 100 g
Rodzaj narzędzia połowowego Dragi mechaniczne z mechanizmem ssącym
Temperatura przechowywania min - max -2 - 4 °C
Kod CN 03054100
Waga jednostkowa brutto 0,13 kg
Obszar połowu (FAO) B/d
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Salmo salar
Stopień rozdrobnienia N/d
Metoda produkcji złowione w hodowli
Alergeny
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 20 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 1 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 200 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) 50 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 40 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 10 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 13 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,8 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 835 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 835 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 200 kcal
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 8 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 19 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,6 g