Lody waniliowe bez laktozy Anita 1l
Opis
Parametry produktu
Typ Klasyczne
Smak Waniliowy
Składniki Mleko, cukier, tłuszcz kokosowy, syrop glukozowo-fruktozowy, maltodekstryna, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,stabilizatory: mączka chleba świętojanskiego, guma guar,naturalny aromat waniliowy, koncentray soku z marchwi, cukier inwertowany, olej słonecznikowy.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 500 g
Pojemność 1 l (dm³)
Bez glutenu 1
Waga jednostkowa brutto 0,54 kg
Bez glutenu - Numer licencji Pl-066-006
Temperatura przechowywania min - max poniżej -18 °C
Produkt bez laktozy 1
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 72 op. zb. (DU)
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: P.P.Ch. i P.R.S. "Anita" Grzegorz Mordalski Ulica i numer: Wojska Polskiego 13 Kod pocztowy i miasto: 98-355 Działoszyn PL
Alergeny
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Może zawierać
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kJ 5 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,09 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 2,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 8,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 10,2 g
Zawartość białek (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 22 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 5 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,18 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 8,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 4,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji 10,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 17,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 10 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 1 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 187 kcal/100g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 391 kJ
Wielkość porcji 50 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 93 kcal