Liść laurowy Prymat 6g

Opis
Liść laurowy Prymat to najlepszej jakości produkt służący przygotowaniu wybornych, idealnie skomponowanych dań. Suszony liść laurowy charakteryzuje się bardzo przyjemnym smakiem i korzenno-gorzkim zapachem. Z jednej strony to sztandarowa przyprawa potraw kuchni polskiej: bigosów, zup i gulaszy, z drugiej doskonale pasuje do dań kuchni hinduskiej.
Listki laurowe rzadko występują jako główna przyprawa potrawy. Najczęściej są składnikiem marynat do mięsa, dziczyzny, śledzi i warzyw. Służą do garnirowania gulaszu, zup i sosów. Dodawane są do zupy ziemniaczanej, farszów pate, curry i zupy rybnej. Idealną proporcją stosowania przyprawy jest 1 liść na 4 porcje. Liście można gotować w mleku dla aromatyzowania kremów i puddingu ryżowego. Słoiczki z ryżem mogą być uzupełniane listkami laurowymi w celu nadania charakterystycznego zapachu.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Liść laurowy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Turcja
Przeznaczenie Do sosów;do zup
Składniki Liść laurowy. produkt może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję i gluten, które są używane w zakładzie.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Turcja
Waga jednostkowa brutto 0,01 kg
Składniki Liść laurowy. produkt może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję i gluten, które są używane w zakładzie.
Kod CN 0910 99 50
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie