Lipton Lemon PepsiCo 1.5l

Opis
Niegazowany napój herbaciany o smaku cytrynowym
Parametry produktu
Rodzaj Niegazowany
Pojemność 1,5 l (dm³)
Smak Cytrynowy
Działanie Neutralne
Kod CN 2202 10 00
Waga jednostkowa brutto 1,5 kg
Składniki Woda, cukier, fruktoza, kwas (kwas cytrynowy), ekstrat czarnej herbaty (0,12%), sok cytrynowy z soku zagęszczonego (0,1%), regulator kwasowości ( cytryniany sodu), aromat, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), suibtancja słodząca (glikozydy stewiolowe)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 82 kJ/100ml
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,05 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 48 kcal
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,13 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) <0,5
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 ml
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 11 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 kcal/100ml
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1
Wielkość porcji 250 ml
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,1
Zawartość węglowodanów w porcji 12 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,6 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 205 kJ
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) <0,5