Lajkonik paluszki junior Lorenz 180g
Opis
Receptura tych wyjątkowych paluszków została przygotowana przede wszystkim z myślą o najmłodszych konsumentach, którzy preferują łagodny smak przekąsek. Dodatkowo, w trosce o dobre odżywianie,
w recepturze została zredukowana ilość soli.
Podobnie jak wszystkie przekąski marki Lajkonik – również Paluszki Junior są produkowane z najwyższej jakości surowców, podlegających stałej, restrykcyjnej kontroli.
Wypiekane według tradycyjnej receptury, bez użycia sztucznych barwników i konserwantów. Jednak przede wszystkim Paluszki Junior są po prostu PYSZNE!
Parametry produktu
Typ Paluszki
Smak Solone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 180 g
Składniki Mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, sól, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, drożdże, substancja spulchniająca: węglany amonu, aromat: wanilina. może zawierać sezam.
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Kod CN 1905 90 55
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,3 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 74 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,7 g
Zawartość soli (ogólnie) 12 %RWS
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,69 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,6 g
Wartość energetyczna kJ 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 2 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 398 kcal/100g
Wielkość porcji 30 g
Zawartość węglowodanów w porcji 22 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 505 kJ
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 119 kcal
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,2 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 8 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1684 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,4 g