Lajkonik paluszki Lorenz 200g

Opis
Najbardziej znane słone paluszki w Polsce. Tajemnica Legendarnego Smaku tkwi w starannie dobieranych składnikach, polskiej mące oraz od lat niezmiennej, tradycyjnej recepturze. Sięgając po Paluszki Lajkonik można mieć pewność, że jest to produkt najwyższej jakości. Ponadto, proces wypiekania sprawia, iż wyróżniają się spośród innych przekąsek stosunkowo niską kalorycznością. Wyjątkowo chrupiące, rumiane, idealnie posolone Paluszki Lajkonik zdobyły zaufanie naszych konsumentów i już od kilkudziesięciu lat towarzyszą Polakom każdego dnia.
Parametry produktu
Typ Paluszki
Smak Solone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 200 g
Składniki Mąka pszenna, sól, olej rzepakowy, drożdże, regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, substancja spulchniająca: węglany amonu
Waga jednostkowa brutto 0,21 kg
RSPO - Data ważności licencji lub certyfikatu 2022-09-24
RSPO - The Roundtable on Sustainable Palm Oil 1
Kod CN 1905 90 55
RSPO - Numer licencji lub certyfikatu 0-15-14211
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 71 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość soli (ogólnie) 18 %RWS
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,7 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 3,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,6 g
Wartość energetyczna kJ 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 1 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 374 kcal/100g
Wielkość porcji 30 g
Zawartość węglowodanów w porcji 21 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 475 kJ
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 112 kcal
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,4 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 8 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1582 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,7 g