Kurkurma Kamis 20g

Opis
Początkujących adeptów sztuki zielarskiej warto uczulić na podobieństwa pewnych roślin. Świeże kłącze kurkumy zdarza się pomylić z imbirem. Suszona i mielona kurkuma przypomina natomiast inną przyprawę – szafran. Mówią nawet na nią „indyjski szafran”, ale ta zwyczajowa nazwa to chyba wszystko, co je łączy.
Za każdym razem, gdy jadłem żółte dania, stała za tym kurkuma, która od stuleci używana jest jako barwnik (nie tylko do potraw).
Czy wiesz, że...klasyczny rosół zyska apetyczny kolor dzięki szczypcie tej egotycznej niegdyś przyprawy.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Kurkuma
Przeznaczenie Do przyprawiania potraw
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Kurkuma
Składniki Kurkuma
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 20 g
Kod CN 0910 30 00
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 166 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g