Kminek mielony Prymat 20g

Opis
Kminek mielony Prymat roztacza charakterystyczny, przyjemny aromat, a także nadaje intensywnego smaku przygotowanym potrawom. Świetnie komponuje się z potrawami niewymagającymi gotowania, czyli sałatkami i serami. Dodatek kminku ma także zbawienne działanie podczas spożywania tłustych i ciężkostrawnych potraw. Jednym słowem jest to przyprawa niezbędna w każdej kuchni.
Kminek jest bardzo popularną przyprawą w kuchni środkowoeuropejskiej oraz żydowskiej. Doskonale pasuje do twarogu i żółtego sera, a także do zup.
Kminek dodawany jest do potraw ciężkostrawnych i tłustych, szczególnie do dań z fasoli, kapusty gotowanej, kiszonej lub surowej. Stanowi dodatek do wypieków, takich jak bułki, chleby i paluszki. Kminkiem przyprawia się również marynaty, wieprzowinę, baraninę i drób.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Kminek
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Czechy
Przeznaczenie Do drobiu;do kapusty;do sałatek;do sera;do zup;inne
Składniki Kminek. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Czechy
Waga jednostkowa brutto 0,03 kg
Składniki Kminek. w związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.
Kod CN 0909 62 00
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Może zawierać
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Orzechy Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie