Kluski śląskie Virtu 400g

Opis
Kluski śląskie to prosta w przygotowaniu potrawa, która stanowi smakowite i syte danie obiadowe. Gotowane mogą być podawane z sosem lub okraszone podsmażoną cebulą. Tworzą również smaczne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw.
Parametry produktu
Sposób przygotowania Do gotowania, Patelnia
Wegetariańskie Tak
Waga opakowania jednostkowego netto 400 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Ziemniaki odtworzone z suszu ziemniaczanego (75%), skrobia, masa jajowa pasteryzowana, woda, sól, olej rzepakowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. może zawierać gluten, gorczycę, mleko, seler, sezam, soję.
Waga jednostkowa brutto 0,42 kg
Temperatura przechowywania min - max 0 - 6 °C
Kod CN 2005 20 10
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania. garnek z wrzątkiem po wypłynięciu na powierzchnię, gotować na wolnym ogniu ok. 2 minuty. patelnia na rozgrzanym oleju do zrumienienia ok. 4 min. po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Stosowanie Spożywać po podgrzaniu do temperatury minimum 80°c w środku.
Pakowanie w atmosferze chronionej Tak
Produkt rozmrożony Nie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Inne uwagi dotyczące przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°c do +6°c.
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 601 kJ/100g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 30 g
Wielkość porcji 200 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 142 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Tak