Kiełbasa krakowska sucha Olewnik ok. 0,7kg

Opis
Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona. Wyrób w osłonkach białkowych niejadalnych (Ø 55). Barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej, barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha, czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej. Konsystencja ścisła, twarda. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Na wagę
Metoda wytwarzania Parzone, Wędzone
Klasa trwałości produktu Nietrwały
Stopień rozdrobnienia Grubo rozdrobnione suszone
Składniki Ze 143 g mięsa wieprzowego z szynki wyprodukowano 100 g wyrobu gotowego. składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, glukoza, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, substancja konserwująca -azotyn sodu. może zawierać: gorczycę,jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję, zboża zawierające gluten. osłonka na produkcie nie jest jadalna.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Liczba opakowań konsumenckich 1 szt.
Liczba opakowań konsumenckich 1 szt.
Waga jednostkowa brutto 0,7 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 18 °C
Waga brutto 700 g
Wymiar opakowania (SxWxG) 5,5 x 5,5 x 37 cm
Waga szacunkowa 0,6 - 0,8 kg
Kod CN 1601 00 99
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 9 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 90 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 10 warstw (warstwa)
Wysokość palety 1,4 m
Liczba opakowań konsumenckich 1 szt.
Produkt zmiennowagowy Tak
Wymiar opakowania (SxWxG) 5,5 x 5,5 x 37 cm
Waga brutto 700 g
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,9 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 27 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 799 kJ/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 191 kcal/100g