Kiełbasa jałowcowa Krakus 200g

Opis
WYGLĄD POWIERZCHNI: Batony w osłonkach naturalnych – jelitach wieprzowych cienkich o średnicy 28-30mm, odkręcane w kształcie wianka o średnicy zewnętrznej ok. 32cm. Powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, równomiernie pomarszczona. Barwa powierzchni batonu od brązowej do ciemnobrązowej.
KONSYSTENCJA: Bardzo ścisła, plastry grubości 2mm nie powinny się rozpadać.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Barwa mięsa na przekroju ciemnoróżowa do czerwonej, tłuszczu biała z odcieniem różowym lub kremowym, masy wiążącej różowa.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej. Smak w miarę słony z wyczuciem przypraw, zwłaszcza jałowca.
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Wędzone
Klasa trwałości produktu Trwały
Stopień rozdrobnienia Średnio rozdrobnione suszone
Składniki Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy (w tym jałowiec 0,14%), wzmacniacz smaku: e621, cukier, przeciwutleniacz: e300, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt przypraw, substancja konserwująca: e250. produkt w jelicie wieprzowym. 100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego. produkt może zawierać: seler, gorczycę.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa brutto 0,21 kg
Waga jednostkowa netto 200 g
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Kod CN 16010099
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 330 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 3,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 27 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 10 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 27 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,2 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 21 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1370 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1370 kJ/100g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 21 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 330 kcal