Kaszanka wiejska Olewnik (z wagi) 0,55 kg
Opis
Wyprodukowana z mięsa z głów wieprzowych, tłuszczu, skórek oraz krwi wieprzowej, z dodatkiem kaszy gryczanej, solona, parzona. Wędlina podrobowa w jelitach naturalnych wołowych odkręcona w odcinki o długości 10 – 25 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna, dopuszczalne niewielki pęcherze powietrza pod jelitem. Barwa na przekroju produktu – brunatna ; niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej z dodatkiem kaszy gryczanej oraz krwi, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw.
Parametry produktu
Rodzaj Wędlina podrobowa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Parzone
Klasa trwałości produktu Nietrwały
Składniki Kaszanka wiejska wędlina podrobowa parzona składniki: woda, mięso wieprzowe 15%, kasza gryczana 15%, tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa 10%, skórki wieprzowe, krew wieprzowa, sól, warzywa suszone (marchew, seler, cebula, pasternak, por papryka), przyprawy, cukier. osłonka jadalna - jelito wołowe. może zawierać: gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, zboża zawierające gluten. wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 925 kj/223 kcal; tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,0 g; węglowodany 9,0 g, w tym cukry 0,6 g; białko 10 g; sól 1,5 g. przechowywać w temperaturze: od +2 do +8 °c. po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Produkt zmiennowagowy Tak
Waga jednostkowa brutto 0,7 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 8 °C
Waga szacunkowa 0,5 - 0,7 kg
Kod CN 1602 90 51
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 223 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 16 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,5 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 925 kJ/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Tak