Kasza jęczmienna pęczak Młyny Stoisław 1kg

Opis
Parametry
Typ | Jęczmienna pęczak |
---|---|
Zawartość netto | 1 kg |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Kasza jęczmienna pęczak |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 10 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 1,01 kg |
Producent: | Przedsiębiorstwo Zbożowo - Młynarskie "PZZ" w Stoisławiu S. A.Ulica i numer: Stoisław 11Kod pocztowy i miasto: 76-031 Mścice PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 84 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w suchym i przewiewnym miescu |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Stosowanie - propozycje podania | Spożyć po ugotowaniu |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Miarkę kaszy zalać 2,5 miarkami zimnej wody. Dodać sól i łyżkę oliwy. Przxykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut od momentu zagotowania. po ugotowaniu pozostawić kaszę do odparowania. |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 342 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 1450 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 8,4 g |
Zawartość soli | 0,01 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 g |
Cukry | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów | 70 g |
Witaminy
Cynk (%RWS) | 9,2 %RWS |
---|---|
Fosfor | 181 mg/100g |
Magnez | 45 mg/100g |
Magnez (%RWS) | 12 %RWS |
Miedź | 0,18 mg/100g |
Miedź (%RWS) | 18 %RWS |
Niacyna (witamina B3, PP) | 2,19 mg/100g |
Niacyna (%RWS) | 13,7 %RWS |
Potas | 228 mg/100g |
Potas (%RWS) | 11,4 %RWS |
Ryboflawina (witamina B2) | 0,04 mg/100g |
Ryboflawina (%RWS) | 2,9 %RWS |
Witamina E (%RWS) | 3,9 %RWS |
Tiamina (witamina B1) | 0,135 mg/100g |
Wapń | 20 mg/100g |
Wapń (%RWS) | 2,5 %RWS |
Witamina E | 0,47 mg/100g |
Cynk | 0,92 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 25,9 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,24 mg/100g |
Żelazo | 1,9 mg/100g |
Żelazo (%RWS) | 13,6 %RWS |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |