Kasza jęczmienna mazurska kartonik Młyny Stoisław 4x100g
Opis
Jej smak docenia najwięcej osób, decydujących się na jedzenie kasz. Małe, połyskujące cząstki uzyskuje się poprzez pocięcie jęczmiennego pęczaku, a następnie poddaje się procesowi obtaczania (szlifowania)w celu poprawy walorów estetycznych. Taki sposób produkcji kaszy nie pozbawia jej wartości zdrowotnych. Jednak jak wszystkie inne kasze jęczmienne i ta należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Kasza często pojawia się w zupach, choćby popularnym krupniku. Kiedy połączymy ją z suszonymi grzybami lub pieczarkami i zawiniemy w liście kapusty, uzyskamy wspaniałe postne gołąbki.
Parametry produktu
Typ Jęczmienna mazurska
Rodzaj Porcje w woreczkach
Zawartość netto 400 g
Dla diabetyków Tak
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Kasza jęczmienna
Wymiar opakowania (SxWxG) 14,5 x 17 x 4 cm
Temperatura przechowywania min - max 5 - 25 °C
Waga brutto 5,26 kg
Kod CN 1103 19 20
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Waga brutto 5,26 kg
Wysokość palety 1,17 m
Wymiar opakowania (SxWxG) 14,5 x 17 x 4 cm
Waga jednostkowa brutto 0,44 kg
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba warstw na palecie 6 warstw (warstwa)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 12 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 72 op. zb. (DU)
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Ryby i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Spożywać po ugotwaniu.
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Inne uwagi dotyczące przechowywania W suchym i chłodnym miejscu
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Instrukcje dotyczące przygotowania Gotować 15 minut w osolonej, wrzącej wodzie. wspaniały składnik dań głównych jaki i sałatek.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1421 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 336 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 69 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,9 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,01 g
Witaminy i składniki mineralne
Magnez (%RWS) 12 %RWS
Magnez 45 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2) 0,089 mg/100g
Witamina B6 (%RWS) 17,1 %RWS
Cynk (%RWS) 9,2 %RWS
Witamina E (%RWS) 1,8 %RWS
Tiamina (witamina B1) 0,186 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6) 0,24 mg/100g
Tiamina (%RWS) 16,9 %RWS
Cynk 0,92 mg/100g
Fosfor (%RWS) 29,7 %RWS
Ryboflawina (%RWS) 6,4 %RWS
Niacyna (%RWS) 18,8 %RWS
Potas 264 mg/100g
Wapń (%RWS) 2,5 %RWS
Miedź 0,18 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP) 3 mg/100g
Żelazo 1,6 mg/100g
Witamina E 0,22 mg/100g
Fosfor 208 mg/100g
Miedź 0,18 mg/100g
Potas 264 mg/100g
Żelazo (%RWS) 11,4 %RWS
Wapń 20 mg/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera barwniki Nie
Osłonka niejadalna Nie
Zawiera przeciwutleniacze Nie
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera lukrecję Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli Nie
Zawiera chininę Nie
Zawiera kofeinę Nie
Zawiera fosforany Nie
Zawiera taurynę Nie