Kasza jaglana Kupiec 400g

Opis
Kasza jaglana 400g. Otrzymywana z prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, doskonale nadaje się dla wszystkich, którzy pragną się zdrowo odżywiać. Kasza jaglana, dzięki dużej zawartości krzemu, korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów oraz leczniczo na stawy. Polecana w chorobach trzustki, wątroby, jelit i nerek dzięki swej lekkiej zasadowej naturze. Produkt może zawierać gluten.
Nadaje się do zapiekanek, a także do zagęszczania zup.
Ugotowana na sypko znakomicie nadaje się jako dodatek do duszonych mięs, dobrze smakuje również na słodko z ulubionymi owocami.
Parametry produktu
Typ Jaglana
Dla diabetyków Tak
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Kasza jaglana
Waga jednostkowa brutto 0,4 kg
Kod CN 1103 19 90
Waga jednostkowa netto 400 g
Temperatura przechowywania min - max 5 - 28 °C
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Należy do garnka dodać 1 szklankę kaszy i zalać 2 szklankami wody, lekko posolić, dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu około 15 – 20 minut.
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 181 kcal
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 14 %RWS
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1529 kJ/100g
Wartość energetyczna kJ 9 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 10,5 g
Wielkość porcji 50 g
Zawartość węglowodanów w porcji 36 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 2 %RWS
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,01 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 71,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 767 kJ
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,4 g
Ilość porcji w opakowaniu 8 szt.
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,3 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 361 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,9 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) <0,01
Wartość energetyczna kcal (energia) 9 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,05 g
Zawartość białek (ogólnie) 11 %RWS
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,5 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 5,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 2 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 0 %RWS