Kasza bulgur z vermicelli Melvit 400g
Opis
Bulgur marki Melvit. Turecka kasza z pszenicy durum, produkuje się ją tłukąc ziarna twardej pszenicy na kawałki.
Parametry produktu
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Turcja
Waga jednostkowa netto 400 g
Kod CN 19043000
Składniki 70% bulgur z pszenicy durum, 30% makaron vermicelli z pszenicy durum
Waga jednostkowa brutto 0,4 kg
Temperatura przechowywania min - max 8 - 20 °C
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. wymaga obróbki termicznej
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Instrukcje dotyczące przygotowania Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. wymaga obróbki termicznej
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Produkt rozmrożony Nie
Inne uwagi dotyczące przechowywania Do 24 godzin warunki otoczenia
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,01
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,2 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 13 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 53 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 296 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1253 kJ/100g
Dodatkowe informacje
Adres strony www Www.melvit.com.pl
Infolinia 029 760 98 50
Ocena organoleptyczna Smak, zapach swoisty, niedopuszczalne stęchły lub inny i nieswoisty.