Kabanosy wieprzowe z gęsiną Olewnik 105g

Opis
Parametry
Rodzaj | Kiełbasa |
---|---|
Gatunek mięsa | Gęś, Wieprzowina |
Typ | Paczkowany |
Metoda wytwarzania | Parzone, Wędzone |
Klasa trwałości produktu | Trwały |
Stopień rozdrobnienia | Drobno rozdrobnione |
Składniki | 100 g produktu wyprodukowano ze 150 g mięsa, w tym 115 g mięsa wieprzowego i 35 g mięsa z gęsi. składniki: mięso wieprzowe, mięso z gęsi, sól, cukier, przyprawy (w tym kminek, pieprz czarny, czosnek, lubczyk), ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu); aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca (azotyn sodu). osłonka jadalna - jelito baranie. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 105 g |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 22 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,11 kg |
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa | Nie |
Źródło białka | 1 |
Bez glutenu | 1 |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-004-011 |
Producent: | olewnik sp. z o.o. ulica i numer: świerczynek 10a kod pocztowy i miasto: 09-210 drobin pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 126 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Może zawierać |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Może zawierać |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu należy spożyć w ciągu 72 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia. |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,4 g |
---|---|
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji | 0,6 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 408 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 144 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 597 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 24 g |
Zawartość soli | 2,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 12 g |
Cukry | 1 g |
Zawartość węglowodanów | 1,6 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 23 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |