Kabanosy staropolskie Olewnik 115g
Opis
Parametry produktu
Rodzaj Kiełbasa
Gatunek mięsa Wieprzowina
Typ Paczkowany
Metoda wytwarzania Suszone, Pieczone, Wędzone
Klasa trwałości produktu Nietrwały
Stopień rozdrobnienia Średnio rozdrobnione
Składniki Ze 170 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g wyrobu. Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy (pieprz czarny, kminek, gałka muszkatołowa), cukier, substancja konserwująca (azotyn sodu). Produkt może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 115 g
GTS - Data ważności certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości 2024-05-10
Temperatura przechowywania min - max 2 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto 0,12 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: OLEWNIK Sp. z o.o. Ulica i numer: Świerczynek 10A Kod pocztowy i miasto: 09-210 DROBIN PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 126 op. zb. (DU)
GTS - Numer certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości 02-BC18-2021
Alergeny
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 21 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 29 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 27 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 30 %RWS
Wartość energetyczna kJ 10 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 10 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,8 g
Wielkość porcji 57,5 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 819 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 1439 kJ/100g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 15 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 346 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 15 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 5,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji <0,5
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 197 kcal
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,6 g