Kabanosy roślinne na przekąskę pikantne Olewnik 85g

Opis
Produkt wędzony, parzony, suszony. Kabanosy w osłonkach alginianowych (Ø 7) o długości odkręcania co 20-21 cm. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Waga wyrobu stała 85 g. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone z widocznymi ziarniami; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników. Konsystencja krucha, dość ścisła. Barwa batonu brązowa. Barwa produktu na przekroju od ciemnobrązowej do brązowej. Na przekroju widoczne ziarna. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu roślinnego, z nasionami słonecznika, siemieniem lnianym, pestkami dyni, z pieprzem cayenne. Smak pikantny. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Parametry produktu
Składniki Składniki: teksturat grochowy 31%, słonecznik łuskany 31%, olej rzepakowy, błonnik pszenny bezglutenowy, skrobia pszenna bezglutenowa, błonnik grochowy, skrobia kukurydziana, stabilizator: metyloceluloza, aromaty (w tym ekstrakty drożdżowe, aromat dymu wędzarniczego), glukoza, sól przyprawy ( w tym pieprz cayenne 0,1%), przeciwutleniacz (askorbinian sodu), czosnek, maltodekstryna, warzywa suszone (cebula, marchew, por), siemię lniane 0,7%, pestki dyni 0,3%, ekstrakty przypraw (w tym ekstrakt papryki), cukier, burak czerwony, zioła. produkt w osłonce jadalnej: substancja żelująca (alginian sodu), stabilizator (chlorek wapnia), aromat.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 85 g
Wymiar opakowania (SxWxG) 30 x 10 x 25 cm
Liczba warstw na palecie 6 warstw (warstwa)
Liczba opakowań konsumenckich 2040 szt.
Opakowanie recyklingowe Nie
Kod CN 2106 90 92
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1
Krótki opis marketingowy Kabanosy roslinne na przekąskę pikantne wyrób roślinny, wędzony, parzony, suszony. produkt bezglutenowy.
Temperatura przechowywania min - max 2 - 24 °C
Źródło białka 1
Waga brutto 95 g
Opakowanie display Nie
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 34 op. zb. (DU)
Waga warstwy palety 32,3 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 204 op. zb. (DU)
Typ opakowania konsumenckiego Folia
Wysokość palety 1,65 m
Waga jednostkowa brutto 0,1 kg
Alergeny
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania Pakowane w atmosferze ochronnej. przechowywać w temperaturze od + 2 °c do + 24°c. po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu 5 szt.
Zawartość soli (ogólnie) 7 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,4 g
Wartość energetyczna kJ 4 %RWS
Wielkość porcji 17 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 2,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji 2,4 g
Wartość energetyczna kcal (energia) 4 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,6 g
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,5 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 8 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 5 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,4 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 438 kcal/100g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 3 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 33 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 3,4 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 309 kJ
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 2,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) 1 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 75 kcal
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 11 g