Kabanosy drobiowo-wieprzowe słodka papryka Krakus 95g
Opis
Parametry
Rodzaj | Kiełbasa |
---|---|
Gatunek mięsa | Wieprzowina |
Typ | Paczkowany |
Metoda wytwarzania | Parzone, Wędzone |
Klasa trwałości produktu | Półtrwały |
Stopień rozdrobnienia | Średnio rozdrobnione |
Składniki | mięso drobiowe, mięso wieprzowe (100g produktu otrzymano ze 160g mięsa 88g mięsa z kurczaka i 72 g mięsa wieprzowego), tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana, sól, cukier, przyprawy (w tym papryka słodka, papryka słodka wędzona – 0,8%), aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), glukoza, czosnek suszony, substancja konserwująca: azotyn sodu; osłonka (substancja żelująca: alginian sodu; barwnik: ekstrakt papryki; stabilizator: chlorek wapnia) |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 95 g |
Frakcja materiałowa | Plastik |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,1 kg |
Technika utrwalenia | wędzenie na zimno, suszenie |
Producent: | Animex Foods sp. z o.o. ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa, Oddział w StarachowicachUlica i numer: Krańcowa 4Kod pocztowy i miasto: 27-200 Starachowice PL |
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym | 120 szt. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 120 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Może zawierać |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Może zawierać |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Może zawierać |
Przechowywanie
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Powstawanie białego nalotu spowodowane jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu” |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 514 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 2132 kJ |
Wielkość porcji | 100 g |
Zawartość białek | 26 g |
Zawartość soli | 3,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 42 g |
Cukry | 2 g |
Zawartość węglowodanów | 8 g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Tak |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Osłonka niejadalna | Tak |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Tak |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |