Jogurt naturalny nadbużański 200g
Opis
Jogurt BieluchNadbużański różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej kwaskowaty od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Bieluch Nadbużański, który zawiera także wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone.
Jogurt Bieluch Nadbużański zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Ten rodzaj jogurtu ma niższą zawartość laktozy niż jogurt naturalny. Ilość żywych kultur bakterii, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, także przewyższa ich zawartość w zwykłym jogurcie naturalnym.
Jednym z najistotniejszych składników odżywczych jogurtu Bieluch Nadbużańskiego jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie nadbużańskim wapń.
Jeśli chodzi o kulinarne zastosowanie Bieluchowego jogurtu nadbużańskiego, warto wypróbować go jako zdrowszą i mniej kaloryczną alternatywę dla śmietany lub majonezu. Świetnie sprawdzi się jako baza do sosów i dipów (w tym tradycyjnego greckiego tzatziki), ale też jako samodzielna przekąska czy drugie śniadanie. A jeśli mamy ochotę na zdrowy i pożywny deser, do jogurtu nadbużańskiego Bieluch można dodać odrobinę miodu lub garść bakalii.
Ta zdrowa nowość wśród asortymentu wyrobów nabiałowych Bieluch jest w pełni naturalnym i wartościowym produktem. Jogurt Bieluch Nadbużański nie zawiera żadnych dodatków chemicznych ani smakowych, a powstaje z najwyższej jakości mleka od krów wypasanych na czystych polach Lubelszczyzny.
Parametry produktu
Rodzaj Grecki
Smak Naturalny
Składniki Mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych.
Zawartość tłuszczu 9 %
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 200 g
Technika utrwalenia pasteryzacja
Kod CN 0403 10 19
Waga jednostkowa netto 200 g
Waga jednostkowa brutto 0,2 kg
Pojemność 0,2 l (dm³)
Temperatura przechowywania min - max 0 - 8 °C
Bez dodatku cukrów 1
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 455 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,2 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 110 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie