Jogurt naturalny łagodny Bakoma 150g
Opis
Jogurt Naturalny łagodny smak, to wysokiej jakości produkt dietetyczny, o małej zawartości tłuszczu ( tylko 1,5%). Jest naturalnym źródłem wapnia oraz zawiera żywe kultury bakterii Bifidobacterium i L. acidophilus.
Parametry produktu
Rodzaj Naturalny
Smak Naturalny
Składniki Mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych
Zawartość tłuszczu 1,5 %
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 04031011
Waga jednostkowa brutto 0,16 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 265
Wielkość porcji 150 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 63
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 7,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Witaminy i składniki mineralne
Wapń 19 %RWS
Wapń 19 %RWS
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie