Jogurt naturalny gęsty Bakoma 150g
Opis
Jogurt Naturalny ma wyjątkowo aksamitną i gęstą konsystencję.
Zawdzięcza ją szczególnemu sposobowi produkcji, wzorowanemu na metodzie stosowanej w krajach Europy Południowo- Wschodniej. Proces fermentacji odbywa się po nalaniu jogurtu do kubeczka. Właśnie wtedy jogurt gęstnieje, nabierając delikatnego smaku.
Parametry produktu
Rodzaj Naturalny
Smak Naturalny
Składniki Mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz l. acidophilus i bifidobacterium lactis.
Zawartość tłuszczu 2,8 %
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 04031011
Waga jednostkowa brutto 0,16 kg
Temperatura przechowywania min - max 2 - 6 °C
Zmniejszona wartość energetyczna 1
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 253
Wielkość porcji 150 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 60
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,2 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 5,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie