Jana Jogurt Naturalny Zawiera Bakterie La-5 I Bb-12 Kubek 380G

Opis
Parametry
Rodzaj | Z dodatkami |
---|---|
Smak | Naturalny |
Składniki | Składniki: jogurt naturalny, kultury bakterii Bifidobacterium BB-12 i Lactobacillus acidophilus La-5, witaminy: B6, B12, D3. |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Zawartość netto | 380 g |
Kraj pochodzenia głównego składnika | Polska |
Temperatura przechowywania min - max | 1 - 8 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,39 kg |
Producent: | Średzka Spółdzielnia Mleczarska JanaUlica i numer: Daszyńskiego 9Kod pocztowy i miasto: 63-000 Środa Wielkopolska PL |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 80 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Nie |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Nie |
Żyto i produkty żytnie | Nie |
Jęczmień i produkty jęczmienne | Nie |
Owies i produkty owsiane | Nie |
Migdały i produkty z migdałami | Nie |
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi | Nie |
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych | Nie |
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego | Nie |
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca | Nie |
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan | Nie |
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego | Nie |
Pistacje i produkty pistacjowe | Nie |
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8 °C |
---|---|
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
Sposób przechowywania | przechowywać w warunkach chłodniczych |
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 82 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 345 kJ |
Wielkość porcji | 380 g |
Zawartość białek | 4,7 g |
Zawartość soli | 0,14 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 g |
Cukry | 6,9 g |
Zawartość węglowodanów | 6,9 g |
Witaminy
Witamina B12 | 0,38 μg/100g |
---|---|
Witamina D (%RWS) | 15 %RWS |
Pirydoksyna (witamina B6) | 0,21 mg/100g |
Witamina D | 0,75 μg/100g |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących | Nie |
Zawiera taurynę | Nie |
Zawiera wzmacniacze smaku | Nie |
Zawiera fosforany | Nie |
Zawiera kofeinę | Nie |
Zawiera lukrecję | Nie |
Zawiera przeciwutleniacze | Nie |
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | Nie |
Zawiera barwniki | Nie |
Zawiera chininę | Nie |
Zawiera siarczyny | Nie |
Zawiera tłuszcze utwardzone (trans) | Nie |
Zawiera aromaty | Nie |
Zawiera antybiotyki | Nie |
Zawiera olej palmowy | Nie |