Jaja z chowu na wolnym wybiegu kl.L z Sokołowa Oldar 10szt.

Opis
Zaletą tego typu chowu jest umozliwienie ptakom korzystania z ograniczonego wybiegu zewnętrznego. Kury mogą się wygrzewać na słońcu, co wpływa korzystnie na stan ich zdrowia. Na wybieg hodowca może wrzucić jako uzupełnienie diety marchew, zielonkę, kapustę. To doskonałe uzupełnienie minerałów i witamin naturalnego pochodzenia. W ten sposób pozyskane jaja mają wybitne walory smakowe i są tańsze od jaj ekologicznych.
Parametry produktu
Gatunek Kurze
Rozmiar L
Klasa A
Oznaczenie 1-z wolnego wybiegu
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Liczba jaj w opakowaniu 10
Kod CN 0407 21 00
Niska zawartość tłuszczów nasyconych 1
Waga jednostkowa netto 68 g
Temperatura przechowywania min - max 5 - 26 °C
Kraj pochodzenia głównego składnika Unia Europejska
Waga jednostkowa brutto 0,69 kg
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 9 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 10 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 5 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 17 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 5 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 6,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12,5 g
Wielkość porcji 68 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 396 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 582 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 95 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 139 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,3 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 8,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g