Jaja ekologiczne Nova Goertz 10szt.

Opis
Wiemy, że konsumenci jaj nie stanowią jednorodnej grupy: z jednej strony znajdują się konsumenci bardzo wrażliwi na aspekt ceny i z tego powodu poszukujący wysokiej jakości jaj w przyjaznych cenach - do nich kierujemy ofertę z segmentów standard, familijny oraz ekonomiczny, z drugiej zaś strony coraz liczniejszą grupę stanowią konsumenci wybierający specjały jajeczne z górnej półki z segmentu premium - jak jaja z chowu ekologicznego
Parametry produktu
Gatunek Kurze
Rozmiar M
Klasa A
Oznaczenie 0-ekologiczne
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Liczba jaj w opakowaniu 10
Kod CN 0407 21 00
Waga jednostkowa netto 580 g
Temperatura przechowywania min - max 8 - 18 °C
Waga jednostkowa brutto 0,62 kg
Alergeny
Owies i produkty owsiane Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Migdały i produkty z migdałami Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Żyto i produkty żytnie Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Stosowanie Zalecane spożycie po obróbce termicznej
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Instrukcje dotyczące przygotowania Jaja należy wykorzystać bezpośrednio po rozbiciu skorupki.
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu 10 szt.
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 8 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 9 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) 3 %RWS
Zawartość białek (ogólnie) 15 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 5,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 1,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 12,5 g
Wielkość porcji 58 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 338 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 582 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 81 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 139 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 7,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g