Gulasz wieprzowy Szubryt 470g
Opis
Parametry produktu
Składniki Woda, mięso wieprzowe 48%, cebula smażona 3%, tłuszcz wieprzowy, mąka pszenna, suszone warzywa w zmiennych proporcjach (marchew, cebula, pasternak, por, natka selera, natka pietruszki, pomidor, czosnek), przyprawy, sól, skrobia, cukier, aromaty, śmietanka (z mleka) w proszku, suszony zagęszczony sok z cytryny.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 470 g
Wymiar opakowania (SxWxG) 86,5 x 119 x 86,5 mm
Waga brutto 730 g
Wysokość palety 87 cm
Liczba opakowań konsumenckich 6 szt.
Technika utrwalenia sterylizacja
Typ opakowania pierwszego rzędu Zgrzewka
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 112 op. zb. (DU)
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 16 op. zb. (DU)
Typ opakowania konsumenckiego Słoik szklany
Waga jednostkowa brutto 0,73 kg
Liczba warstw na palecie 7 warstw (warstwa)
Typ opakowania dla jednostki handlowej niższego poziomu (konsumenckiego) Słoik szklany
Kod CN 1602 32 30
Alergeny
Migdały i produkty z migdałami Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Orzechy Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 3 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) 1,1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,55 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) 8,2 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 75 kcal/100g
Inne informacje o zawartości
Zawiera siarczyny Nie
Zawiera chininę Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli Nie
Zawiera barwniki Nie
Zawiera wzmacniacze smaku Nie
Zawiera substancje konserwujące Nie
Zawiera taurynę Nie
Zawiera fosforany Nie
Zawiera lukrecję Nie
Zawiera przeciwutleniacze Nie
Dodatkowe informacje
Ocena organoleptyczna Mięso zalane sosem. na około widoczne kawałki mięsa oraz użyte przyprawy i kawałeczki warzyw. kawałki mięsa w kształcie nieregularnych sześcianów; dopuszczalne pojedyncze kawałki mięsa z przylegającym tłuszczem; niedopuszczalne występowanie odłamków kostnych, ścięgien, żył, chrząstek); na powierzchni i w treści produktu dopuszczalne niewielkie skupiska tłuszczu. struktura półpłynna, zawiesista, konsystencja mięsa soczysta, krucha. barwa na przekroju: mięsa właściwa dla smażonego mięsa – od brązowej do szarej, tłuszczu biała; sosu: brązowo-szara. zapach charakterystyczny dla produktu z mięsa wieprzowego, smak łagodny umiarkowanie słony, wyczuwalne przyprawy, sos lekko pikantny, pieczeniowy, niedopuszczalny kwaśny wynikający z fermentacji, jełki, gorzki wynikający z przypalenia lub inny obcy.
Adres strony www Www.szubryt.pl