Grzyby marynowane - podgrzybki Devaldano 280g

Opis
Podgrzybki brunatne to bliscy krewni borowika szlachetnego, a także jedne z najbardziej znanych polskich grzybów. Tradycja ich marynowania jest obecna w kuchni polskiej od wieków. Sekret idealnego smaku tkwi w starannej selekcji grzybów oraz perfekcyjnie skomponowanej recepturze marynaty. Podgrzybek marynowany Devaldano oddaje w niej to, co w nim najcenniejsze – bogactwo leśnego smaku z charakterystyczną dla siebie delikatną, lekko słodką, owocową nutą.
Parametry produktu
Rodzaj Marynowane
Skład podstawowy Podgrzybki
Dodatki Woda, cukier, ocet spirytusowy, cebula, sól, przyprawy
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Waga jednostkowa netto 280 g
Kod CN 2001 90 50
Waga jednostkowa brutto 0,49 kg
Waga jednostkowa netto 280 g
Masa netto sztuki (po odcieku) 150 g
Składniki Podgrzybek brunatny 54%, woda, cukier, ocet spirytusowy, cebula, sól, przyprawy.
Alergeny
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pakowanie w atmosferze chronionej Nie
Produkt rozmrożony Nie
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 0,9 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) <0,5
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,84 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3 g
Wielkość porcji 30 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 69 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 229 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 16 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 54 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,25 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 2,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji 2,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera substancje konserwujące Nie