Grzyby marynowane - pieczarki klasyczne Smak 290/160g

Opis
Doskonały i wyrazisty smak Pieczarka marynowana zawdzięcza starannemu procesowi przygotowania. Wszystko zaczyna się od wyboru świeżych i pachnących pieczarek, które muszą mieć idealne proporcje i nieskazitelnie białe kapelusze. Następnie podlegają marynowaniu. Bogata receptura zalewy i odpowiednio dobrane proporcje są gwarancją ich delikatnego i lekko kwaśnego smaku. Zamarynowane pieczarki świetnie sprawdzają się jako składnik sałatek czy też samodzielnych przekąsek.
Parametry produktu
Rodzaj Marynowane
Skład podstawowy Pieczarki
Składniki Pieczarki (42%), woda, marchew (8%), cukier, cebula, ocet spirytusowy, sól, przyprawy (w tym gorczyca), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy: przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu: ekstrakt z kurkumy.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kod CN 2001 90 50
Masa netto sztuki (po odcieku) 160 g
Waga jednostkowa brutto 0,5 kg
Alergeny
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Może zawierać
Zboża zawierajace gluten Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Może zawierać
Soja i produkty pochodne Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Może zawierać
Seler i produkty pochodne Może zawierać
Orzechy Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 2,3 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 54 kcal/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,7 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 225 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,4 g