Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną Primavika 480g

Opis
Parametry
Sposób przygotowania | Patelnia |
---|---|
Zawartość netto | 480 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | woda, kapusta biała 43%, pieczarki 13%, koncentrat pomidorowy 13%, marchew, kasza jaglana 5,5% (kasza jaglana 5%, mąka jaglana 0,5%), teksturowane białko sojowe, cebula, skrobia kukurydziana, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], olej rzepakowy, sól morska, sos sojowy (woda, soja, sól), przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przyprawy. |
Temperatura przechowywania min - max | 2 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,76 kg |
Technika utrwalenia | pasteryzacja |
Źródło białka | 1 |
Produkt bez laktozy | 1 |
Produkt bezglutenowy | 1 |
Bez glutenu | 1 |
Bez glutenu - Numer licencji | PL-096-006 |
Producent: | PRIMAVIKA SP. Z O. O.Ulica i numer: Akacjowa 27Kod pocztowy i miasto: 62-023 Gądki PL |
Produkt wegański | 1 |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 144 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Tak |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Tak |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Inne uwagi dotyczące przechowywania | Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni. |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | Gołąbki najlepiej przelać bezpośrednio na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 6,4 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 6,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 47 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 112 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 197 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 472 kJ |
Wielkość porcji | 240 g |
Zawartość białek | 2,7 g |
Zawartość soli | 0,93 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,6 g |
Cukry | 2,6 g |
Zawartość węglowodanów | 6,8 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 13 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 37 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 2 szt. |