Gałka muszkatołowa mielona Master Cook Polska 200g
Opis
Ale Gałka muszkatołowa wykorzystuje się w kuchni głównie do przyprawiania ciast i deserów. Dodana do mięsa lub do produktów mlecznych doskonale zmienia smak potrawy. Ze względu na swój silny aromat używana jest do grzanego wina i piwa, ponczu oraz nalewek. Poprawia smak gulaszu, flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów, dań ze skorupiaków oraz potraw z jaj i serów.
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Gałka muszkatołowa
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Unia Europejska
Przeznaczenie Do dań z marchewki, ziemniaków i warzyw, mięsa duszonego z jarzynami, wypieków, jako dressing do lazanii.
Dla diabetyków Tak
Zawartość netto 200 g
Składniki Gałka muszkatołowa. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu.
Temperatura przechowywania min - max 15 - 20 °C
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 96 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto 0,22 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Master Cook Polska Sp.z o.o. Sp.k. Ulica i numer: Al. Wojska Polskiego 42 B Kod pocztowy i miasto: 05-800 Pruszków PL
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Alergeny
Orzechy Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Zboża zawierajace gluten Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,04 g
Wielkość porcji 100 g