Felix orze smaż i solone 150g

Opis
Parametry
Rodzaj | Smażone, Solone |
---|---|
Smak | Orzechowy, Słony |
Zawartość netto | 150 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | orzeszki ziemne (95%), olej słonecznikowy, sól (1,2%). Produkt może zawierać orzechy. |
Waga jednostkowa brutto | 0,16 kg |
Technika utrwalenia | solenie |
Źródło białka | 1 |
Źródło błonnika pokarmowego | 1 |
Producent: | intersnack poland sp. z o.o. ulica i numer: centralna 2 kod pocztowy i miasto: 32-090 niedźwiedź pl |
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego] | witaminy E, fosforu, nienasyconych kwasów tłuszczowych |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 176 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Może zawierać |
---|---|
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Tak |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Nie |
Zboża zawierajace gluten | Nie |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Nie |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Nie |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Przechowywanie
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Tak |
---|---|
Sposób przechowywania | chronić przed światłem, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,2 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,36 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 4,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 3,3 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 609 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 183 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 757 kJ |
Wielkość porcji | 30 g |
Zawartość białek | 24 g |
Zawartość soli | 1,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 21 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 8,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 15 g |
Cukry | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów | 11 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 1 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 5 szt. |
Witaminy
Fosfor | 388 mg/100g |
---|---|
Witamina E (%RWS) | 82 %RWS |
Witamina E | 9,8 mg/100g |
Fosfor (%RWS) | 55 %RWS |