Fasola w sosie pomidorowym Primavika 440g
Opis
Fasola jest świetnym źródłem białka dla osób stosujących dietę wegańską, wegetariańską czy odkwaszającą organizm. Warto wspomnieć, że posiada właściwości zasadotwórcze. Skutecznie neutralizuje nadmierną zawartość kwasów powstałych wskutek spożywania przetworzonej żywności. Działa wzmacniająco w przypadku wyczerpania psychicznego i fizycznego, rekonwalescencji i niedożywienia. Jest bogata w potas, wapń, a w przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu – warto wprowadzić ją do diety w przypadku nadciśnienia. Oprócz tego jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.
Parametry produktu
Sposób przygotowania Podgrzać
Zawartość netto 440 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Woda, fasola „jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina c, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Waga brutto 4,3 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 17,5 x 12,3 x 26,2 cm
Waga brutto 4,3 kg
Bez glutenu 1
Waga jednostkowa brutto 0,72 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 17,5 x 12,3 x 26,2 cm
Temperatura przechowywania min - max 2 - 20 °C
Wysokość palety 98,4 cm
Wymiar opakowania (SxWxG) 17,5 x 12,3 x 26,2 cm
Waga brutto 4,3 kg
Bez glutenu - Numer licencji Pl-096-001
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba warstw na palecie 8 warstw (warstwa)
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 18 op. zb. (DU)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 144 op. zb. (DU)
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Kod CN 2005 51 00
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Soja i produkty pochodne Tak
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Tak
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,6 g
Wartość energetyczna kJ 14 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie) 17 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 270 kcal
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 6,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry) 9 %RWS
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,49 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1140 kJ
Zawartość soli (ogólnie) 18 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 14 g
Wielkość porcji 220 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 20 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 8 g
Zawartość białek (ogólnie) 28 %RWS
Wartość energetyczna kcal (energia) 14 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie) 3 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 123 kcal/100g
Zawartość węglowodanów w porcji 45 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,3 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 518 kJ/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 9,5 g