Fasola drobna Halina 500g
Opis
Fasola, dostępna w różnych odmianach, dzięki wysokiej zawartości białka jest podstawą diety wegetariańskiej. Zawiera fitohormony, które łagodzą objawy menopauzy. Dodatkowo wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu i chroni przed chorobami nowotworowymi. Jest nieocenionym źródłem witamin z grupy B, oraz E i A, a także potasu i kwasu foliowego. Fasolę należy przed ugotowaniem moczyć w chłodnej wodzie 10-12 godzin. W czasie moczenia nasiona powiększają masę 2-3-krotnie. Napęczniałe gotują się szybciej i nie pękają. Przez pierwsze 10 minut dobrze jest gotować fasolę na dużym ogniu, a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości. Fasola dłużej gotuje się w osolonej wodzie, dlatego najlepiej solić ją pod koniec gotowania.
Parametry produktu
Rodzaj Fasola
Składniki Fasola drobna
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika Polska
Zawartość netto 500 g
Kod CN 0713 33 10
Waga jednostkowa brutto 0,5 kg
Alergeny
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Instrukcje dotyczące przygotowania Przed ugotowaniem fasolę należy namoczyć przez około 12 godzin w dużej ilości zimnej wody. po upływie zalecanego czasu dolać wody i gotować około 2 godziny do miękkości. osolić pod koniec gotowanie.
Stosowanie Przygotować wg. instrukcji podanej na opakowaniu
Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej
Wartość odżywcza
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,03 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 298 kcal/100g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 19 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1253 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,4 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 44 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,8 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 17 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,5 g
Dodatkowe informacje
Adres strony www Http://www.sawexfoods.pl
Infolinia 22 651 79 05