Emmi Fondue Original 400g

Opis
Oryginalny ser fondue, który po przygotowaniu zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu wyczaruje potrawę z sera wg oryginalnej szwajcarskiej receptury. Fondue Original serwowany jest z odpowiednio przyrządzonym pieczywem lub warzywami. Ser produkowany jest z mleka krowiego, pasteryzowanego. Zawiera min. 40% tłuszczu.
Parametry produktu
Rodzaj mleka Krowie
Składniki Ser 52% (mleko krowie, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka zwierzęca , sól), białe wino, woda, mąka ziemniaczana, wiśniówka, sól, sól emulgujące: e339, przyprawy. stabilizator: mączka chleba świętojańskiego.
Zawartość tłuszczu Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Szwajcaria
Zawartość netto 400 g
Liczba opakowań konsumenckich 864 szt.
Temperatura przechowywania min - max 5 - 14 °C
Waga brutto 415 g
Waga jednostkowa brutto 0,42 kg
Wymiar opakowania (SxWxG) 22 x 17 x 32 cm
Wysokość palety 1,17 m
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 72 op. zb. (DU)
Liczba warstw na palecie 6 warstw (warstwa)
Kod CN 2106 90 98
Kraj pochodzenia głównego składnika Szwajcaria
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety 12 op. zb. (DU)
Alergeny
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 16 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1010 kJ/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 1,3 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 244 kcal/100g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 1010 kJ
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,7 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 16 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 9 g
Wielkość porcji 100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 244 kcal
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 15 g
Zawartość węglowodanów w porcji 3,5 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 15 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,5 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g