Deserek owocowy krem z jogurtem po 6 miesiącu Gerber 190g

Opis
Połączenie owoców (jabłka, morele, sok z białych winogron) i produktu mlecznego (aksamitny jogurt) w postaci deserku. Odpowiednie dla maluchów po 6. miesiącu życia, które poznały już smak musów owocowych.
Parametry produktu
Da dzieci w wieku Po 6 miesiącu
Skład podstawowy Morele, Jabłka
Dodatki Jogurt
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki Sok z białych winogron (38%), jabłka (35%), jogurt z mleka (18%), morele (5%), skrobia kukurydziana, witamina c
Kod CN 2104 20 00
Waga jednostkowa brutto 0,3 kg
Waga opakowania jednostkowego netto 190 g
Alergeny
Orzechy Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łacznie z laktozą) Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 14,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 8,9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 1,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,6 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,03 g
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,7 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,2 g
Wielkość porcji 190 g
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 561 kJ
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 295 kJ/100g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 133 kcal
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 70 kcal/100g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 2,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 1,3 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,06 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 16,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji 27,6 g