Danie makaron Carbonara Knorr 55g
dodaj do przechowalni
Opis
Parametry
| Sposób przygotowania | Do gotowania |
|---|---|
| Zawartość netto | 55 g |
| Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Niemcy |
| Składniki | Makaron (55%) (semolina z pszenicy durum, mąka pszenna), skrobia, odtłuszzone mleko w proszku, ser topiony (6%) [w tym: typu blue, dojrzewający, crescenza; preparat serwatkowy (mleko)], olej słonecznikowy, śmietana (3%), wędzony boczek (2%) (boczek, sól), syrop glukozowy, aromaty (w tym mleko), laktoza, sól jodowana, mineralna sól potasowa, cukier, szczypiorek (0,8%), sól, wędzona słonina (0,4%) (słonina, sól), ekstrakt drożdżowy, cebula, kurkuma. może zawierać gorczycę, jaja, seler, soję i inne zboża zawierające gluten. |
| Temperatura przechowywania min - max | 15 - 25 °C |
| Waga jednostkowa brutto | 0,07 kg |
| Producent: | diversey polska sp. z o.o. ulica i numer: giełdowa 1 kod pocztowy i miasto: 01-211 warszawa pl |
| Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 192 op. zb. (DU) |
Alergeny
| Orzechy | Nie |
|---|---|
| Ryby i produkty pochodne | Nie |
| Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
| Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
| Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
| Zboża zawierajace gluten | Tak |
| Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
| Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
| Jaja i produkty pochodne | Tak |
| Łubin i produkty pochodne | Nie |
| Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
| Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
| Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
| Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
|---|---|
| Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
| Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka. 2. dokładnie wymieszaj. 3. przykryj wieczkiem i odstaw. gotowe do spożycia po ok. 5 min. |
Wartość odżywcza
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,6 g |
|---|---|
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,1 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 33 g |
| Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
| Wartość energetyczna kcal | 98 kcal |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 227 kcal |
| Wartość energetyczna kJ | 409 kJ |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 950 kJ |
| Wielkość porcji | 232 g |
| Zawartość białek | 3,3 g |
| Zawartość soli | 0,74 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 %RWS |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,3 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,9 g |
| Cukry | 2,2 g |
| Zawartość węglowodanów | 14 g |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 11 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 15 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 12 %RWS |