Danie makaron Carbonara Knorr 55g

Opis
Parametry
Sposób przygotowania | Do gotowania |
---|---|
Zawartość netto | 55 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Niemcy |
Składniki | Makaron (55%) (semolina z pszenicy durum, mąka pszenna), skrobia, odtłuszzone mleko w proszku, ser topiony (6%) [w tym: typu blue, dojrzewający, crescenza; preparat serwatkowy (mleko)], olej słonecznikowy, śmietana (3%), wędzony boczek (2%) (boczek, sól), syrop glukozowy, aromaty (w tym mleko), laktoza, sól jodowana, mineralna sól potasowa, cukier, szczypiorek (0,8%), sól, wędzona słonina (0,4%) (słonina, sól), ekstrakt drożdżowy, cebula, kurkuma. może zawierać gorczycę, jaja, seler, soję i inne zboża zawierające gluten. |
Temperatura przechowywania min - max | 15 - 25 °C |
Waga jednostkowa brutto | 0,07 kg |
Producent: | diversey polska sp. z o.o. ulica i numer: giełdowa 1 kod pocztowy i miasto: 01-211 warszawa pl |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 192 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Nie |
---|---|
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Może zawierać |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Może zawierać |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Może zawierać |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
Pakowany/e w atmosferze ochronnej | Nie |
---|---|
Sposób przechowywania | przechowywać w temperaturze pokojowej |
Instrukcje dotyczące przygotowania | 1. zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka. 2. dokładnie wymieszaj. 3. przykryj wieczkiem i odstaw. gotowe do spożycia po ok. 5 min. |
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,6 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 5,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 33 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 98 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 227 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 409 kJ |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 950 kJ |
Wielkość porcji | 232 g |
Zawartość białek | 3,3 g |
Zawartość soli | 0,74 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,9 g |
Cukry | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów | 14 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 11 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 15 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 12 %RWS |