Czekolada Mleczna o smaku Tiramisu E. Wedel 293g
Opis
Parametry
Typ | Mieszana |
---|---|
Smak | Tiramisu |
Zawartość netto | 293 g |
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w | Polska |
Składniki | Czekolada mleczna 50% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny sojowe i e476, aromat), cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), mleko pełne w proszku, serwatka w proszku (z mleka), mleko zagęszczone słodzone, ciasteczka o smaku amaretto 1,7% (cukier, mączka z pestek moreli, mąka pszenna, białko jaja w proszku, laktoza (z mleka), białka mleka, substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, aromat), syrop glukozowy, czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny sojowe, e476, aromat), substancje utrzymujące wilgoć (sorbitole, inwertaza), spirytus (0,3%), emulgator (lecytyny sojowe), naturalny aromat kawowy, aromaty. czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 29%, masa mleczna minimum 14%. może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy. |
Waga jednostkowa brutto | 0,3 kg |
Producent: | Lotte Wedel Sp. z o.o.Ulica i numer: Zamoyskiego 28/30Kod pocztowy i miasto: 03-801 Warszawa PL |
Krótki opis marketingowy | Wyjątkowa czekolada o smaku Tiramisu dla wielbicieli słodkich deserów i kulinarnych podróży. |
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie | 162 op. zb. (DU) |
Alergeny
Orzechy | Może zawierać |
---|---|
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne | Może zawierać |
Ryby i produkty pochodne | Nie |
Seler i produkty pochodne | Nie |
Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
Soja i produkty pochodne | Tak |
Zboża zawierajace gluten | Tak |
Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
Gorczyca i produkty pochodne | Nie |
Jaja i produkty pochodne | Tak |
Łubin i produkty pochodne | Nie |
Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) | Tak |
Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
Pszenica i produkty z pszenicy | Tak |
Przechowywanie
Sposób przechowywania | przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
---|
Wartość odżywcza
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
---|---|
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,04 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 9,5 g |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń | g/100 g |
Wartość energetyczna kcal | 524 kcal |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 85 kcal |
Wartość energetyczna kJ | 4,3 %RWS |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 357 kJ |
Wielkość porcji | 16,3 g |
Zawartość białek | 5,5 g |
Zawartość soli | 0,25 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 29 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,8 g |
Cukry | 57 g |
Zawartość węglowodanów | 58 g |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4,3 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1,8 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0,7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12,0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10,3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3,7 %RWS |
Ilość porcji w opakowaniu | 18 szt. |
Inne informacje
Zawiera substancje konserwujące | Nie |
---|---|
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole) | E476 Polirycynooleinian |
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E) | Emulgator |
Zawiera aromaty | Tak |