Cząber Prymat 10g

Opis
Cząber jest ziołem o lekko korzennym i pikantnym aromacie. Z powodzeniem nadaje wyraźnego smaku tłustym mięsom. Idealnie pasuje do dań jednogarnkowych popularnych w kuchni polskiej, takich jak fasolka po bretońsku, ale i do krupnika czy pomidorowej. Świetnie komponuje się z dziczyzną, grzybami oraz kapustą. Stosowany również do sosów śmietanowych i pomidorowych. Cząber doskonale podkreśla smak jaj, a więc doskonale pasuje do omletu czy jajecznicy
Parametry produktu
Typ Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy Cząber
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Przeznaczenie Cząber wzbogaca smak klasycznych polskich zup takich jak: krupnik, grochówka lub kapuśniak. używa się go ponadto do mięsnych sosów własnych. co ciekawe jego szerokie zastosowanie i ostry smak dobrze zestawiają się z grzybami. cząber najlepiej dodawać do potrawy na kilka minut przed zakończeniem gotowania lub duszenia.
Składniki Cząber. produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.
Temperatura przechowywania min - max 0 - 0 °C
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Włochy
Waga jednostkowa brutto 0,02 kg
Składniki Cząber. produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.
Kod CN 0712 90 90
Alergeny
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Tak
Soja i produkty pochodne Tak
Seler i produkty pochodne Tak
Łubin i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Tak
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Tak
Orzechy Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Wielkość porcji 100 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g